ALLE REVIEWS

Zo werkt
bétons©

Bent u benieuwd wat beton ciré bij ú zal kosten?

Laat beton ciré aanbrengen
door specialist Bétons©

Gegarandeerd een fraaie vloer

Bij Bétons garanderen we een fraaie betonstuc vloer op (bijna) elke ondergrond. In ideale omstandigheden is beton ciré aanbrengen niet ingewikkeld. Maar zodra het lastiger wordt, kan alleen inzet van een professionele 'betonstukadoor' een duurzaam mooi resultaat garanderen. Welke stappen doorlopen wij bij het aanbrengen van een robuuste beton ciré vloer?

duurzaam resultaat

01

Ondergrond betonstuc beoordelen

We beginnen met een onderzoek naar de staat van de ondergrond. Deze mag niet te poreus zijn, en ook geen ribbels of spleten vertonen. Als wij een laag beton ciré aanbrengen, is deze gewoonlijk maar 3 tot 5 mm dik. Al te grote oneffenheden werk je daar niet mee weg. Soms kunnen we betonstuc over tegels heen aanbrengen. Soms ook moeten we de tegels eerst verwijderen. Hoe dan ook, wij hebben verstand van wat wel en niet kan, en we gaan altijd voor een optimaal eindresultaat.

02

Vloer voorbehandelen voor betonstuc

Afhankelijk van de staat van de bestaande vloer kunnen we eventueel actie ondernemen. Als de vloer te flexibel is (planken), moet er eerst een rigide laag op komen, bijvoorbeeld met lichtgewicht beton op zwaluwstaartplaten. Is de vloer wel al rigide maar te oneffen, dan kunnen we de vloer egaliseren met een cementlaag. En natuurlijk gebruiken we altijd een primer, voor optimale hechting van de betonstuc.

03

Beton ciré aanbrengen

Is de vloer er klaar voor, dan kunnen we op deze ondergrond zoals wij dat noemen 'het systeem opbouwen'. Betonstuc is een zorgvuldig uitgemeten mengsel van cement en kunsthars dat er uit ziet als een stevige pasta.


​​​​​​​Daar kan eventueel een kleine korrel in zitten, voor een iets ruwer oppervlak. Deze eerste laag moet een nachtje drogen. De volgende dag kunnen we de tweede laag aanbrengen.

04

Afwerken en beschermen

Na droging van de tweede laag zu​​​​​​​llen we de betonstuc opschuren en behandelen met een primer voor goede hechting van de toplaag, de lak, die we in twee lagen aanbrengen. Deze afwerking is niet alleen ter bescherming en om het beton ciré hard en waterdicht te maken. Het heeft ook een esthetisch effect. U kunt kiezen uit verschillende glansgradaties, van hoogglans tot mat. Afhankelijk van het gebruiksdoel kunnen we een speciale lak gebruiken die bestand is tegen inwerking van chemische producten. Dit is belangrijk in de industrie, maar ook bijvoorbeeld in een kapperszaak, waar nog wel eens wat peroxide of andere kleurmiddelen op de grond druppen. Een goede beton ciré vloer kan daar tegen.

Betonlook vloeren met
Tevredenheidsgarantie
Door onze zeer zorgvuldige aanpak en de continue communicatie met de opdrachtgever durven wij te garanderen dat het resultaat u zeer tevreden zal stemmen. En mocht er tóch iets niet naar wens zijn, dan gaan wij door tot het opgelost is. Gegarandeerd. Meer weten? Neem contact met ons op!