ALLE REVIEWS

beton ciré
​​​​​​​keuken

Bent u benieuwd wat beton ciré bij ú zal kosten?

Kies een betonstuc keuken

Beton ciré op vloer, wanden én keukenblad

Kiest u straks voor een betonstuc keuken? Wij zijn natuurlijk niet geheel objectief, maar als u het ons vraagt, is een betonstuc of liever beton ciré keuken een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld tegels of natuursteen. Waarom? Wij geven u graag een paar keiharde argumenten.

Naadloos resultaat

Betonstuc keuken… een naadloos resultaat


Als je in een gewone keuken kijkt waar qua hygiëne de meeste problemen ontstaan, dan zie je al snel dat viezigheid zich nestelt op een ‘overgang’. Bijvoorbeeld de plek waar het werkblad overgaat in de muur. Daar kun je wel siliconen tussen spuiten, maar dat blijft ook niet altijd vrij van zogenaamde ‘weer-plekken’. Op een gegeven moment nestel zich wat vuil in de hoek van 90˚ tussen horizontaal werkoppervlak en verticale muur. Dan kunnen bacteriën en schimmels zich vermenigvuldigen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor voegen tussen vloer- en wandtegels. De geringste ruimte die níet perfect afsluit kan een bron van besmetting zijn. In een betonstuc keuken kunnen we naden en voegen zo veel mogelijk voorkomen. Alles loopt naadloos en dus super hygiënisch in elkaar over. De beton ciré keukenvloer gaat in één vloeiende beweging over in de beton ciré keukenwand. En ook tussen het betonstuc keukenblad en de betonstuc muur is geen naad te bekennen.

Betonlook keuken
​​​​​​​schoon houden

Een betonstuc keukenvloer of beton ciré werkblad is uit verschillende harde lagen opgebouwd en afgewerkt met een laag matte of glanzende polyurethaan lak (PU). Dit is een zeer sterke lak die zowel mechanisch als chemisch tegen een stootje kan. U hoeft dus niet extra op te passen (zoals bij natuursteen) bij het morsen van zure vloeistoffen als azijn of wijn. En ook als u een schijfje citroen eventjes op het beton ciré laat liggen of spettert met de ontkalker van de waterkoker is er geen man overboord (bij kalkhoudende natuursteen creëren citroen- en mierenzuur al na een paar minuten een doffe plek).

Een fluitje van een cent

Natuurlijk is het niet de bedoeling om bijvoorbeeld bietjes of rode wijn onnodig lang op het blad of de betonstuc vloer te laten intrekken, want dan vlekt zélfs beton ciré. Maar over het algemeen is het schoonhouden en onderhouden van een betonstuc keuken een fluitje van een cent.

Beton ciré keuken creëren

Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een nieuwe of te renoveren keuken te voorzien van betonstuc vloeren, wanden en/of een keukenblad van beton ciré? Neem contact met ons op. We geven u graag wat inspirerende voorbeelden en maken ook met plezier een vrijblijvende offerte voor u.