ALLE REVIEWS

Bétons©
legt uit

Bent u benieuwd wat beton ciré bij ú zal kosten?

Veelgestelde vragen

Toepassing, onderhoud, kleuren en meer

Heeft u vragen over beton ciré en betonstuc? Over het aanbrengen, onderhoud, kleuren, toepassingen en eigenschappen? U vindt de antwoorden bij Bétons! Heeft u na het lezen nog onbeantwoorde vragen? We vertellen graag meer, stel 'm eenvoudig hieronder.

Alles over beton cirÉ

01

Kan ik beton ciré aanbrengen
over een bestaande vloer?


Het is goed mogelijk om een bestaande vloer te overdekken met een laag beton ciré. Het makkelijkst is dit als de ondergrond bestaat uit een eenvoudige betonnen vloer of een cement dekvloer. Hoe vlakker hoe beter. Wel is het met name bij relatief kortgeleden gestorte vloeren belangrijk om voorzorgmaatregelen te nemen. Als de vloer nog wat uit moet drogen en gaat werken, kan dit scheuren in het betonstuc opleveren. Ook beton ciré over houten vloeren is mogelijk. Een houten vloer als ondergrond voor beton ciré moet natuurlijk wel in goede staat zijn, soms is het nodig om eerst een tussenlaag aan te brengen zodat de vloer stijver wordt. Wilt u beton ciré over tegels aanbrengen, is dit qua hardheid van de tegel prima te doen. Noodzakelijk is een tussenlaag om de oneffenheden van de vloegen op te vangen. U wilt niet na verloop van tijd het voegenpatroon in het beton ciré terug zien komen.
02

Hoe kan ik het beste beton
ciré onderhouden?


Een van de grote voordelen van betonstuc is dat beton ciré onderhouden werkelijk heel makkelijk is. Het is een kwestie van dweilen met water en eventueel een speciaal middel voor het opfrissen van de polyurethaan laklaag. Periodiek onderhoud in verband met slijtage komt neer op het (eens in de 5 à 10 jaar of voor badkamers zelfs nog langer) aanbrengen van een nieuwe laklaag. Wij verzorgen dit graag voor u.03

Welke kleuren beton ciré zijn er?


Er zijn een aantal standaard kleuren, maar bij Bétons kunnen we de kleur van uw vloer of wanden in beton ciré ook op maat voor u samenstellen met speciale pigmenten. Kijk ook op onze pagina beton ciré kleuren.04

Hoe lang gaat een beton ciré vloer mee?


Net als bij alle andere vloeren, van parket tot pvc, hangt ook bij beton ciré de levensduur sterk af van het gebruik. Hoe intensiever de vloer gebruikt wordt, des te eerder zal een opfrisbeurt nodig zijn. Woont u met zijn tweetjes en trekt u altijd de schoenen uit bij de voordeur, dan is de levensduur vrijwel onbeperkt. We zien dit ook in badkamers waar mensen alleen op blote voeten lopen. Leeft u echter op de betonstuc vloer met een actief gezin met kinderen en honden die met hun modderpoten (de honden!) binnen komen en draagt iedereen ook binnen de buitenschoenen, dan zal er op druk belopen plekken na paar jaar toch wel slijtage optreden. Daarnaast ligt het er ook aan hoe goed u uw betonlook vloer onderhoudt.

05

Wat is het verschil tussen
beton ciré en betonstuc?


Op deze site geven we uitgebreid antwoord op de vraag “Wat is beton ciré?” Daarbij gebruiken we net zo makkelijk de term ‘betonstuc’, maar strikt gesproken is er wel degelijk verschil tussen beton ciré en betonstuc. Betonstuc op wanden en vloeren is letterlijk een stuclaag met cementmortel. Beton ciré is hetzelfde, maar dan met meerdere lagen die uiteindelijk het beton waterdicht maken.


Beton ciré is daardoor vlekbestendiger en slijtvaster, en het blijft langer mooi. De meeste mensen maken echter geen verschil tussen beton ciré en betonstuc, en de betekenis van beide woorden kruipt steeds dichter naar elkaar toe. Ook wij gaan mee met deze trend, al leveren wij dus eigenlijk alleen de meer vlekbestendige variant: 100% beton ciré.06

Beton ciré aanbrengen, hoe werkt dat?


Als mensen ons vragen: “Hoe brengen jullie beton ciré aan?” dan antwoorden we vaak: “Goed! Heel goed zelfs.” Flauw natuurlijk, maar beton ciré aanbrengen is best een complex proces, met verschillende stappen. Van het inspecteren en voorbehandelen van de ondergrond tot en met de laatste laklaag gaan er wel zes processtappen overheen.


Dat leg je niet eventjes tot in detail uit. Als u precies wilt weten hoe betonstuc aanbrengen werkt, dan vindt u op Youtube diverse uitgebreide instructievideo’s. Wilt u het liever niet zelf doen? Vertrouw dan op onze expertise, bij Bétons hebben we jarenlange kennis in huis.07

Voor welke ruimten is beton ciré geschikt?


In principe is beton ciré geschikt voor elke ruimte waar mensen wonen of werken. Beton ciré is niet geschikt voor oppervlakken die zwaar belast worden. Zeg maar de industriële toepassing: winkels waar mensen met zware karretjes rijden of waar harde materialen opgeslagen staan, magazijnen met heftrucks, garages en productiehallen.


Maar in een woning vinden we steeds vaker beton ciré in de woonkamer, in de keuken, in badkamers en het toilet. En natuurlijk is betonlook op de vloer ook perfect voor winkels, kappers, kantoren en ontvangstruimten. Voor een strakke, stoere uitstraling in elke gewenste kleur.

Benieuwd wat beton ciré bij ú zal kosten?

Vraag een offerte aan bij Bétons

Wilt u weten wat een betonlook vloer in úw ruimte zal kosten? Neem contact met ons op, dan komen we graag bij u langs om een passende offerte te maken.