ALLE REVIEWS

Wat is
beton ciré

Bent u benieuwd wat beton ciré bij ú zal kosten?

Beton ciré in uw gang? Het is geen beton

Beton ciré is géén beton

Klinkt misschien verrassend, maar het is waar

Een vloer met een betonlook. Dat is wat je wil. En daarvoor kies je Beton ciré. Dit lijkt op het eerste gezicht erg op beton, maar beton is officieel een mengsel van cement, zand met kiezels en water, terwijl beton ciré een mengsel is van cement, kunsthars, en een vrij te kiezen kleur. Hoewel het dus strikt genomen geen beton is, noemen we beton ciré ook wel betonstuc, omdat je het op dezelfde manier aanbrengt als stucwerk. Je smeert het aan als een soort stevige pasta. Wat dat betreft lijkt het wel een beetje op het traditionele product tadelakt, een op de muur gewreven leemachtige kalksoort.

Ook wel gewreven beton

Het idee van betonstuc komt uit Frankrijk, waar het al tientallen jaren erg populair is

Het woord 'cire' betekent 'was' (zoals bijenwas) en het werkwoord 'cirer' komt van 'insmeren met was'. In goed Nederlands zeggen wij 'waxen', 'poetsen' of 'inwrijven'. In beton ciré zit echter geen was verwerkt. Het woord 'ciré' slaat puur op de beweging, die in de meeste gevallen ook zichtbaar blijft in het eindresultaat. De beste vertaling van 'béton ciré' is dan ook 'gewreven beton'.

Laat uw beton cire vloer aanbrengen door de specialisten van Bétons.

Beton stuc aanbrengen
is echt vakwerk


Met de verschillende merken doe-het-zelf betonstuc kits uit de hobbywinkel kunnen de meer ervaren doe-het-zelvers eigenhandig een beton ciré vloer creëren. Maar voor een écht perfecte en gelijkmatige vloer is - zeker bij grote oppervlakten - inzet van een ervaren beton ciré specialist onmisbaar. De gespecialiseerde 'betonstuc-werkers' van Bétons kennen de kneepjes van het professioneel mengen, aanbrengen én afwerken, waardoor u kunt rekenen op een zeer fraai en vooral ook onderhoudsarm resultaat.

Hoe levendig wilt u uw betonstuc?

De uitstraling van de vloer hangt af van de manier van stuken

De gemiddelde amateur doet misschien één of twee vloertjes in zijn of haar leven. Dan is het duimen voor een acceptabel effect. Als professionals werken wij bij Bétons heel bewust toe naar een bepaalde stijl. We kunnen ons best doen om de vloer zo egaal en uniform mogelijk te krijgen, of juist kiezen voor een meer levendig effect, waarin de bewegingen van de stukadoor herkenbaar blijven. Met ronde zwaaien en bogen, in banen of juist meer wolkachtig.

Hoewel stucbeton een hard materiaal is, is het toch belangrijk om het af te werken met een speciale beschermende lak. Hiermee zorgen we dat het materiaal beter bestand wordt tegen krassen, en bovendien waterdicht en bestand tegen inwerking van bijvoorbeeld thee, koffie of wijn.


Met een lak is beton ciré dan ook prima te gebruiken op een werkblad, voor een stoere keuken met industriële betonlook. De keuze van de lak bepaalt overigens ook de glansgraad, van mat tot hoog briljant.

Benieuwd wat dit bij ú zal kosten?

Vraag een offerte aan bij Bétons

Wilt u weten wat een betonlook vloer in úw ruimte zal kosten? Neem contact met ons op, dan komen we graag bij u langs om een passende offerte te maken.